U bent hier als bezoeker aanmelden
registreer bij wijkplaats: nieuw / bestaand   /  Ede-Oost

Vitha

Ontdek hoe het is om zelf een wijk te bouwen of te beheren
hier een foto
De tijd is aangebroken dat burgers zelf hun eigen woonwijk gaan bouwen en beheren. Wil je weten wat daar allemaal bij komt kijken? Kom dan op dinsdag 25 november van 18.30 tot 21.30 naar de “workshop Stroberatie”.
De workshop is bedoeld voor burgers die zelf zo’n initiatief van onderaf willen opzetten. Daarnaast is de workshop ook interessant voor gemeenten die zo’n initiatief graag op hun grondgebied willen stimuleren en voor partijen die in dergelijke initiatieven willen investeren, zoals corporaties of fondsbeheerders.

De bijeenkomst is op een verrassende en onconventionele manier vormgegeven. We behandelen een duurzame technologie die zeer geschikt is voor zelfbouw, namelijk strobouw. We gaan in op het verschijnsel ‘coöperatie’ en we behandelen waar je op moet letten bij het vormgeven van de samenwerking. Daarbij is niet alleen de samenwerking ‘binnen’ de coöperatie van belang, maar ook daarbuiten. Uiteraard komt er ook een financiële paragraaf langs. Tussendoor delen we inspirerende ervaringen en best practices met u.

De locatie is in het midden van het land (nog nader te bepalen). Je kunt al vanaf 17.30 inlopen voor een broodje. Dat is handig als je direct vanuit het werk komt. Onderneem nu actie want het aantal plaatsen is beperkt! Opgeven kan door een mail te sturen naar peter@vitha.nl (vermeld je naam, telefoonnummer, eventueel je organisatienaam en vermeldt of je een broodje mee-eet).
Stroberatie bestaat uit Tuvalu te Amsterdam (strobouw) en Vitha te Ede (samenwerken & procesmanagement). We hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijke ondersteuning te bieden aan een coöperatie van zelfbouwers. Volg onderstaande link voor meer informatie: