U bent hier als bezoeker aanmelden
registreer bij wijkplaats: nieuw / bestaand   /  Ede-Oost

Vitha

RuimteVoorDeWijk wordt regelmatig verbeterd. De meeste recente upgrade informatie staat hieronder. Klik op de titel voor eerdere upgrades sinds januari 2014 ....

3 aug 2014

1) De gebruikershandleiding is volledig gereviseerd en bevat nu ook informatie over de module MijnArtikelen. De handleiding is te downloaden vanaf: hier

2) de integratie tussen RuimteVoorDeWijk en de eigen website (die u met MijnArtikelen kunt bouwen) is nu compleet. De elementen van de RuimteVoorDeWijk site, zoals de online agenda, kan men nu naadloos met de eigen website integreren. Lees in de nieuwe handleiding op pagina 15 hoe dat gaat.

27 juli 2014

De module MijnArtikelen heeft een belangrijke upgrade ondergaan. De submenu's werken nu naar behoren (dat was tot nu toe helaas nog niet naar tevredenheid van de gebruikers). In het bewerkingsmenu staan de artikelen nu per pagina gegroepeerd en ook op dezelfde volgorde waarin ze op de pagina staan (waardoor het bewerken van artikelen nog makkelijker wordt). Ook kan men nu een nieuw soort artikel maken dat boven de kolommen, over de gehele breedte van de pagina loopt. Daarnaast is de werking van de achtergrond en de banner verbeterd. Er is daarnaast een handleiding voor de module MijnArtikelen in de maak (tot nu toe ging de informatie overdracht alleen in werksessies met gebruikers.25 juli 2014

Het is nu mogelijk om een compleet onafhankelijke site te bouwen op RuimteVoorDeWijk. De site klokhuis.ruimtevoordewijk.nl is daar een voorbeeld van. Wie die site aanklikt ziet meteen dat de opmaak afwijkt van RuimteVoorDeWijk. Toch is de site van het klokhuis volledig gebouwd met de module MijnArtikelen van RuimteVoorDeWijk. Ook de banner die je daar bovenaan de pagina ziet, met het logo er op, is eenvoudigweg geupload door een artikel van het soort 'banner' aan te maken.

Aanpassen van letter en achtergrondkleur, instellen van marges en andere opmaakdingen, kortom het aanpassen aan een eigen huisstlijl is nog steeds handwerk. Voor de kenners: men moet daartoe de standaard stylesheet (css) van RuimteVoorDeWijk omwerken naar een eigen stylesheet  (voor wijkcentrum het klokhuis is dat bijvoorbeeld de file klokhuis.css).

Wil men zo’n eigen onafhankelijke site hebben dan kan dat ook via een eigen domeinnaam. Voor het wijkcentrum het klokhuis is dat www.klokhuisafmersfoort.nl. In dat geval moet dat domein wel door RuimteVoorDeWijk overgenomen worden (en daar zijn jaarlijkse kosten aan verbonden). Dat hoeft echter niet want men kan die onafhankelijke site ook via het subdomein activeren (bij aanmelden op de site heeft men dat subdomein ooit gekozen). Het subdomein is dan per definitie losgekoppeld van RuimteVoorDeWijk. Als men dan naar klokhuis.ruimtevoordewijk.nl gaat, dan krijgt men alleen de website van wijkcentrum het Klokhuis (met eigen banner/logo, etc..) te zien en men kan van daar niet naar de wijkplaats of het portal doorklikken (tenzij men verwijzingen daar naartoe op de eigen site zet natuurlijk). Kijk maar eens naar http://vitha.ruimtevoordewijk.nl als voorbeeld. De website van het klokhuis (als voorbeeld) blijft ook in dat geval gewoon via het portal www.ruimtevoordewijk.nl te bereiken, waar ook het ruimte-aanbod en de online agenda staan. Ook het bijwerken van de site gaat dan overigens nog gewoon via ruimtevoordewijk.nl.

 

7 juli 2014

Er zijn drie functies aan RuimteVoorDeWijk toegevoegd:
1 - Berichtjes die door bezoekers op het prikbord geplaatst worden, worden ook automatisch per mail doorgestuurd aan de aanbieder. Wijkplaatsbeheerders kunnen bij ‘MijnAfspraken’ een vrijwilliger aanwijzen waar die emailberichten naar toe moeten.
2 - Het is nu per ruimte ook mogelijk om de prijs per dagdeel op te geven. De aanbieder kan dat aangeven bij 'MijnRuimten'. Het systeem past dan automatisch alle overige prijsinformatie aan, zoals die op diverse schermen aan de sitebezoeker wordt getoond of zoals de aanbieder die per email in een voorbeeldovereenkomst krijgt toegestuurd.
3 - Wie rechten tot de module ‘MijnMensen’ heeft kan daar nu de aangesloten vrijwilligers verwijderen. Deze mogelijk is op herhaald verzoek van gebruikers toegevoegd. Het is hierdoor wel des te belangrijker geworden om goed op te passen met het verlenen van rechten tot die module! Een vrijwilliger met teveel rechten die niet goed oppast verwijdert zo zijn maatjes uit het systeem.

 

25 juni 2014

- Een fout in de datum-afhandeling is gerepareerd. Bij het invoeren van een herhaalafspraak (bijvoorbeeld tweewekelijks op woensdag) kon het voorkomen dat de eerste gelegenheid op een woensdag was, terwijl hij in het activiteiten overzicht op een maandag werd gezet. Er zijn nu ook foutmeldingen toegevoegd voor als de gebruiker hier iets verkeerds invoert.

 

19 januari 2014

-- Het is nu mogelijk om als aanbieder het prikbord zelf op te ruimen. Log daartoe in met het hoofdaccount (dus niet als vrijwilliger/medewerker) en ga naar MijnBerichten. Daar staan dan alle berichten die op het prikbord van de wijkplaats gezet zijn, behalve die van de administrator.

-- de melding die een vrijwilliger te zien krijgt die een extra ruimte aan wil maken is aangepast, Tot dan toe kreeg de vrijwilliger steeds de melding te zien dat het niet mogelijk is om meer dan twee ruimten aan te maken, ook als de aanbieder daartoe wel een overeenkomst had afgesloten. De vrijwilliger krijgt nu een nette melding dat nieuwe ruimten alleen onder de hoofdaccount aangemaakt kunnen worden (als het er meer dan twee zijn).

-- Een bug, waarbij een afspraak die in een oneven week valt in de planner (met de dagbalkjes) soms een dag later werd getoond dan ingepland, is verholpen.

Wilt u ook een bug rapporteren? Meldt het bij info@ruimtevoordewijk.nl