U bent hier als bezoeker aanmelden
registreer bij wijkplaats: nieuw / bestaand   /  Ede-Oost

Henriette M. Prins

hier een foto
hier een foto
Henriëtte M. Prins studeerde in 1999 als uitvoerend pianist af bij Rudy de Heus aan het Zwols Conservatorium. In 2000 voegde zij daar nog een diploma "koordirectie" aan toe. Ze volgde diverse masterclasses bij o.a. Meinard Kraak en Margreet Honig.

Henriette houdt er een bloeiende uitvoeringspraktijk op na. Al tijdens haar conservartoriumtijd trad ze veelvuldig op als solist, begeleide ze zowel instrumentalisten als vocalisten en was ze jarenlang correpetitor bij groepslessen klassieke zang. Sindsdien heeft ze veelvuldig vocalisten en koren begeleid op recitals en concerten.

Als dirigente heeft ze inmiddels vele koren onder haar hoede gehad, variërend van kinderkoren, vrouwen- en mannenkoren tot grote gemengde koren. Ook werkte ze bij de musicalschool en – academie “Song & Dance” te Zwolle waar ze als dirigent en pianist vele producties begeleidde en uitvoerde.
hier een foto
Henriette heeft altijd met veel plezier pianoles gegeven en heeft jarenlang een eigen lesprakrijk gehad. Vanaf september 2012 is ze als pianodocente verbonden aan het kunstencentrum “Quintus” in Kampen.
hier een foto