U bent hier als bezoeker aanmelden
registreer bij wijkplaats: nieuw / bestaand   /  Ede-Oost

Vitha

hier een foto

Dit is de oude site van Vitha.

Sinds Mei 2015 heeft Vitha een nieuwe site die hier te vinden is.

Deze site wordt nog in de lucht gehouden voor wie de oude blogs of nieuwsberichten nog eens wil lezen

Vitha werkt met diverse partners samen. Op deze site zijn voorbeelden daarvan te vinden.

In de spannende begintijd stond het acroniem 'Vitha' voor "Vitality Through Human Art". Tegenwoordig vertaalt Peter dat meestal naar een "professionele manier om mensen samen te laten werken".

Peter treedt regelmatig op als spreker of dagvoorzitter en als het even meezit dan speelt hij er ook nog een stukje piano bij. Kijk maar eens op http://www.despreker.nl/peter-schuttevaar/

een concreet voorbeeld

Een gemeente wil samenwerken met coöperaties op het vlak van woningbouw. Er wordt daarom hard gewerkt aan een nieuw woningbouwplan. Echter:

- De samenwerking lijkt steeds stroperiger te worden. Men wil alles nogal nauwkeurig doen. Steeds meer puntjes moeten er op de i.
- Er ontstaat toenemende spraakverwarring tussen bestuurders en de inhoudelijke 'woningbouwers'. De roep om 'heldere definities' wordt luider.
- Het lijkt haast onmogelijk om tot een commitment te komen. Telkens worden er weer nieuwe oplossingsrichtingen verkend.
- En of dat al niet genoeg sores geeft, lijken de ambities steeds hemelbestormender in plaats van realistischer te worden.

Zulke situaties boeien ons! Herkent u deze of vergelijkbare symptomen? Neem dan contact op!

hier een foto

Vitha gaat over samenwerken. Vitha probeert te begrijpen waarom samenwerking soms wel lukt en soms niet.

Vitha gebruikt dat inzicht om klanten in staat te stellen tot het verbeteren van samenwerking. Zowel tussen mensen in een groep als tussen groepen onderling.

Wie goed wil samenwerken moet niet alleen naar de inhoud van de samenwerking kijken maar ook naar het gedrag van de groep. De begeleiding daarvan vergt inzicht en discipline. Vooral bij grotere groepen kan een professionele begeleiding helpen. Vitha ontwikkelt daar de benodigde denkkaders en instrumenten voor.